(Українська) Новий яскравий мурал з’явився на Бакоті на стінах сільського клубу

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Мурал під назвою “Підводний Дністер” створено на стінах сільського клубу в с. Гораївка Староушицької селищної територіальної громади Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Робота створена Роксоланою Дудкою в рамках резиденції Бакота Хаб 2023. 

Детальніше про роботу розповідає сама Роксолана: «Дністер, що забирає життя та дає нове. Так би можна було описати відчуття, що з’являються від знань про події, що відбулися в далекому 1981 році на території тоді існуючого села Бакота. Але не у кожного з’явилося те «нове життя». Вода забрала все. Будь то природна чи техногенна катастрофа, етапи для прогресу і навіть війна – страшна стихія знищує все на своєму шляху.

Катастрофа, спричинена окупантами на Каховській ГЕС – це свіжа рана на тілі Української землі та її людей. Тисячі життів, що пішли у засвіти під воду. Це горе, що ще багато десятків років буде нагадувати про себе майбутнім поколінням, а з часом природа створить новий ландшафт і пейзаж території».

 

За  словами мисткині, мурал на стіні сільського клубу це велике живописне полотно, що зображує багатство та красу річки Дністер. Аборигенні та ендемічні риби та рослини живуть в ареалі неймовірних красот. Цей життєствердний розпис намагається створити відчуття безпеки та спокою для людей, що тут живуть та тих, хто знайшов тут прихисток.

Фото муралу від Sasha Evory