(Українська) Після зимової сплячки у Хмельницькому зоокуточку прокинувся ведмідь

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

У Хмельницькому зоокутку, що знаходиться в парку імені Чекмана, після зимової сплячки прокинувся бурий ведмідь на кличку Балу. Тепер відвідувачі знову можуть помилуватися кудлатим клишоногим, який проживає тут уже четвертий рік поспіль.

Про це розповів інженер комунального підприємства “Парки та Сквери” Тарас Панасюк.

“Він останніх два роки регулярно осінню впадає в сплячку, зимою спить і навесні прокидається. Заснув він торік наприкінці листопада, початок грудня, і почав прокидатись 14-15 лютого, але останніх півтора тижня почав активно вести життя”, — розповів Тарас Панасюк.

Чоловік зауважив, що весною, після того, як ведмідь прокидається, він починає виходити зі свого будинку. Працівники зоокуточка починають його годувати: спочатку це – посилене харчування, тому що зимою він нічого не їв. Це м’ясні бульйони, каші, фрукти й овочі. Додають вітаміни, мінерали, мікроелементи.

Усього у зоокуточку налічується 20 видів тварин.

“В нас є: крук, яструб, соколи, сови, кролики, нутрії, овечки, кози, свині в’єтнамські, поросята, кури декоративні, індик, фазани, шиншили, морські свинки, черепахи, лелека, лисиці”, – розповів Тарас Панасюк.

 

 

Після Нового року кількість відвідувачів зоокуточка змінилася, говорить інженер комунального підприємства: “Зараз відвідувачів менше, аніж було торік. У 2022 році це було пов’язано із масовими переїздами людей, вони мігрували на захід. В парку, і взагалі по місту було більше людей, і відповідно відвідувачів в зоокутку було більше. Як правило зима, початок весни — це малолюдні місяці, а коли потепліє, тоді батьків із дітьми побільшає в парку, і відповідно відвідувачів”.

 

Зоокуток працює кожного дня з 10:00 до 18:00.

Детальніше у сюжеті Суспільного