(Українська) У городоцькому музеї презентували фотовиставку бійця полку «Азов»

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

У краєзнавчому музеї G-MUSEUM в Городку на Хмельниччині до кінця року експонуватимуть фотовиставку бійця Дмитра Козацького – “Азовсталь. Світло переможе”. Уродженець міста Малин Житомирської області, захисник “Азовсталі”, пресофіцер та фотограф полку “Азов” із позивним “Орест”, який повернувся з полону 21 вересня, знімав умови, у яких перебувають поранені бійці, а також створив короткометражний фільм про останній день на території заводу.

Фото: Instagram

Фото: Instagram

На відкриття експозиції прибули представниці громадської організації “Жінки зі сталі”, які об’єднались задля порятунку своїх рідних. Вони намагаються достукатися до всіх інституцій, аби були дотримані міжнародні конвенції щодо військовополонених.

Більшість сімей не знає, в яких умовах утримуються їхні рідні, де вони та який у них стан здоров’я. Сестра військовополоненого Олена Логвинська розповідає, що це дуже болюча тема для сімей захисників, адже жоден боєць полку “Азов” не входить у крайні обміни, які останнім часом відбуваються. Тому жінки “азовців” підняли хвилю акцій по усій країні на підтримку їхніх рідних.

“Вже минає сьомий місяць, як наші військові перебувають в російському полоні. Наша мета – докричатись до всього світу, звернути його увагу на їх катастрофічне положення. Світова спільнота має зробити все можливе для звільнення наших захисників, а також контролювати дотримання росією усіх положень Женевської конвенції щодо військовополонених”, – коментує співзасновниця ГО Наталя Зарицька.

 

Начальник відділу культури Городоцької міської ради Олег Федоров наголошує, що експозиція Дмитра Козацького, зі світлин якого промовисто дивляться поранені українські воїни, покликана не дати забути людству про тих, хто дотепер залишається під ворожим гнітом.

“Ще вчора фотографії були в Іспанії, Франції, в США, а вже сьогодні – в Городку. Це надзвичайно приємно. Ми віримо і знаємо, що перемога буде за нами. “Азовсталь. Світло переможе” – це грандіозний проєкт. Це правда про російсько-українську війну”, – коментує Олег Федоров.

 

Фото: Городоцький краєзнавчий музей

У день виходу з підземелля металургійного заводу автор світлин закликав розповсюджувати його роботи. А “Жінки зі сталі” намагаються нагадувати світові повсякчас про наших захоплених бійців, адже чим більш публічним стає український військовополонений, тим більше шансів на його звільнення й життя.

Під час відкриття фотовиставки звучали слова підтримки нашим воїнам, патріотична музика від дитячих колективів. Приємним сюрпризом по закінченню дійства став концерт заслуженої артистки України Олени Білоконь.

Фото: Городоцький краєзнавчий музей

Наразі з експозицією, розташованою у картинній галереї на третьому поверсі музею, можуть ознайомитися всі бажаючі.

Детальніше – у сюжеті телеканалу Перший Подільський