(Українська) У Хмельницькому презентували виставку «Тотеми» (ФОТО, ВІДЕО)

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

У Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва талановита художниця Ірина Жара презентувала виставку «Тотеми», присвячену зображенню жіночого образу як тотему.

За фахом Ірина Жара – лікар-офтальмолог, пластичний хірург. 26 років пропрацювала у Хмельницькому військовому шпиталі. Сьогодні – головний лікар «Подільського центру зору та естетичної медицини». Шлях у мистецтві розпочався 4 роки тому з уроків живопису у Хмельницькій артстудії «Куб», куди вона водила на заняття старшу онучку. Згодом був проєкт «мАРТен» з відомим київським художником, тренером по живопису Олегом Юровим, що закінчився презентацією виставки.

Використовуючи образи тварин, авторка підкреслює жіночі чесноти – вроду, кмітливість, розум, інтуїтивність, ніжність, романтизм, здатність протистояти насиллю. Жіночий образ – як тотем, уособлення всього, що оберігає та захищає.

Хтось творить красу словом, хтось – звуком, а хтось – кольорами. Радість, яку дають нам картини пані Ірини – це радість участі разом з художником в тому процесі пізнання світу, який ми називаємо мистецтвом. Воно завжди єдине і нероздільне. Адже об’єднує людей, дарує красу та настрій.

Переглянути роботи художниці можна до 27 січня за адресою вул. Володимирська, 103 (Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва).

Виставка працює з 9.00 до 17.00 години. Вхід – вільний.

Детальніше у сюжеті Першого Подільського

За інформацією Поділля Ньюз