(Українська) У Хмельницькому запрацювала криївка “Стінка”. ФОТО

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Майже рік в приміщенні тиру “Стінка”, який перебуває на балансі спортивно-культурного центру “Плоскирів”, проводились роботи з облаштування кімнати, стилізованої під повстанську криївку. І ось нарешті єдиний в Хмельницькій області заклад такого типу відчинив свої двері для всіх охочих.

На довгоочікуване відкриття тиру-криївки, яке приурочили до дня народження Хмельницького, завітали представники місцевого осередку Національної скаутської організації України “Пласт”, історики, учні шкіл і представники міської влади. Під час офіційної частини учасники заходу дізналися від керівника Здолбунівського краєзнавчого музею імені Олега Тищенка Олександра Чижевського про історію криївок та їх види, переглянули презентацію про діяльність Пласту.

Після урочистої частини відбулась екскурсія криївкою, знайомство з експонатами, фотосет, патріотичні розваги, ігри та майстерки, безкоштовна стрільба в тирі та частування гостей “повстанською” кашею, яку приготували волонтери Хмельницького Центру Здорової Молоді.

Для облаштування кімнати працівники СКЦ “Плоскирів” намагалися відтворити побут і стилістику минулих часів. Для цього запозичували досвід сусідніх областей, де існують подібні музеї-криївки. Історичні експонати збирали самотужки. В тирі протягом вересня встигли провести перші майстер-класи. Для занять придбали мішені, пневматичну гвинтівку та пістолет. До тиру запрошують дітей та дорослих на індивідуальні та групові майстерки.

Тир-криївка “Стінка” знаходиться за адресою вул. Шухевича, 90 поблизу стадіону Локомотив, запис на екскурсії за т.0673814438.