(Українська) У Кам’янці-Подільському відкрили туристичний сезон

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Унікальність Кам’янця-Подільського – в його історичних, культурних особливостях. І туризм займає одне з основних місць серед інших галузей. У п’ятницю, 28 квітня, в місті відкрили туристичний сезон. Усі заходи благодійні, спрямовані на збір коштів для підтримки ЗСУ.

Для відкриття цьогорічного сезону обрали формат родинних вихідних. Кам’янчан і гостей міста запрошують на майстер-класи, екскурсії та виставки в Старому замку, на яких збирають кошти на реабілітацію пораненого військового Валерія Одайника. Заходи триватимуть до кінця квітня.

Напередодні за добровільний донат усі охочі мали можливість долучитись до екскурсії Старим замком, познайомитися з його історією, її архітектурою та цікавими локаціями, а також послухати містичні історії про твердиню.

Вперше у Кам’янці стартував Форум локальних майстрів, на якому зібралися як місцеві ремісники, автори сувенірної продукції, представники бізнесу, ресторатори, маркетологи, дизайнери в ролі спікерів.

“Окрім отримання практичних знань про особливості створення і просування брендів, взаємодію з туристом, учасники форуму матимуть нагоду представити власну продукцію на ярмарку і презентувати майстер-класи”, – повідомили у міській раді.

 

Отож, місцеві мешканці та гості міста мали нагоду придбати крафтову продукцію та вироби ремісників та майстрів, а також спробувати щось виготовити власноруч. Учасники платформи «Створено в Кам’янці» допомагали опанувати різні ремесла: створити прикраси, спекти хліб у автентичній печі, валяти з вовни, зробити печатку та спробувати гончарити.

 

Також днями обрали переможців конкурсу промо продукції серед учасників платформи «Створено в Кам’янці». Свої роботи представили 11 майстрів. Члени комісії – працівники департаменту гуманітарної політики та представники активної громади міста, довго не могли визначитись з першими місцями, адже кожен виріб по-своєму унікальний та креативний. Переможці отримали сертифікати на закупівлю їхньої продукції міською радою.

 

Центральний фонтан міста також прикрасили на честь відкриття сезону.

В рамках відкриття туристичного сезону у вихідні в Кам’янці-Подільському анонсують ще багато цікавого. Зокрема, у суботу усіх запрошують на пікнік біля Ратуші, цікаві екскурсії, виставки та фестивалі. А неділя, останній день заходів, буде насиченим спортивним днем із забігом і різноманітними змаганнями на будь-який смак.