(Українська) Меню вихідного дня: на «Проскурівських смаколиках» готуватимуть шаверму, перепела на грилі та устриці

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Як ми уже писали, в суботу, 14 жовтня, в сквері ім. Т.Шевченка у Хмельницькому відбудеться традиційний фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики». Цього разу темою стане подільське весілля. Отож чим ще смакуватимуть хмельничани у вихідний – читайте.

Піццерія «Мама мія»

«Мама мія» – відоме у Хмельницькому місце для тих, хто любить піццу та інші італійські страви. На «Проскурівських смаколиках» «Мама мія» частуватиме хмельничан вдруге. Цього разу  на фестивалі вуличної їжі піцци не буде: кухарі піцерії продемонструють гостям своє вміння готувати українські страви.

Порося та індичка, запечені на вертелі, – смаколики не на кожен день, і відмінно підійдуть для святкового столу. Саме їх піццерія «Мама мія» і представить на фестивалі як українські весільні страви.

Ресторан вуличної їжі «Гуча»

Дебютант «Проскурівських смаколиків» ресторан вуличної їжі «Гуча» частуватиме хмельничан та гостей міста шавермою з двома видами м’ясної начинки: куркою та свининою. А урізноманітнять страву соуси і заправки.

Українцям давно полюбилася ця близькосхідна страва, адже поласувати великою шавермою з підсмаженими шматочками м’яса, свіжими хрусткими овочами , смачною заправкою – справжня насолода.

Ціна великої шаверми – 40-50 грн.

 

«Верест»

М’ясопереробний комплекс «Верест», який не вперше бере участь у фестивалі «Проскурівські смаколики», знову  гостинно запросить усіх присутніх на святі гостей скуштувати баранини та свинини, запеченої на вертелі, смажених на грилі ковбасок і стейків, рум’яної картопельки і квашених овочів. Ну чим не весільне частування? «Верест» вчергове покаже гостям, яка смачна і різноманітна подільська кухня.

Усе це, як і на весняному фестивалі вуличної їжі, за дуже помірними цінами.

Ресторан «Стейк-хаус»

Вчетверте «Стейк-хаус» у Хмельницькому на «Проскурівських смаколиках» пригощатиме гостей фестивалю вуличної їжі.  Заклад пропонує своїм відвідувачам страви української, європейської, японської кухні. Гордість ресторану – аргентинський гриль, на якому кухарі «Стейк-хаусу» готуватимуть особливі стейки. Усі бажаючі сможуть посмакувати стейком, засмаженим  на  спеціальній решітці, що дозволяє зберегти користь та справжній смак м’яса. А ще буде шурпа з баранини.   Для ласунів – ніжний десерт «Бурфі».

 Ресторан «Beef&Cake»

Ресторан «Beef&Cake» має великий асортимент м’ясних страв в оригінальній подачі. Участь цього ресторану у «Проскурівських смаколиках» – гастрономічне свято для гостей фестивалю вуличної їжі. Кожна страва у виконанні кухарів «Beef&Cake» має святкові і вигляд, і смак, як і годиться для весільних частувань. Назви говорять самі за себе: перепела на грилі, яловичина-гриль, фірмовий паштет на бородинському хлібі, смачні настоянки.  Усе це буде на фестивалі.

Ціна від 40 до 90 грн.

Кафе «М-кафе»

Атмосферу затишного італійського кафе  можна відчути і на фестивалі вуличної їжі – у «М-кафе» . Чом би не скуштувати устриць і паельї чи більш звичних для українців галушок з бринзою у колі рідних і знайомих?  «Проскурівські смаколики» для того й проводяться, щоб поспілкуватися і насолодитися смачною їжею. Про це подбають кухарі «М-кафе»

Ціна 40-50 грн.

 Тратторія Piccolino

Ви полюбляєте італійські страви? Тоді на фестивалі неодмінно відвідайте Тратторію Piccolino. Там будуть знайомі українцям піци на всі смаки. Ризотто з грибами у пармезані і чілі кон карне не залишать байдужими нікого.  Ці страви створять святковий настрій і потішать шлунок. А зігрітися можна буде яблучним глінтвейном.

Ціна: піца – 54 грн, чілі кон карне і ризотто – від 52 грн, глінтвейн 25 грн.

«Ресторація Шпігеля»

«Ресторація Шпігеля» – це заклад, який неодноразово доводив свою відданість українським кулінарним традиціям. Майстерність кухарів у поєднанні з творчим осмисленням давніх подільських рецептів – саме це запорука успіху ресторану. «Ресторація Шпігеля» визнана одним  із кращих ресторанів української кухні України. Кожна страва варта уваги і захвату. На фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики» заклад приготував справжні подільські весільні страви.

Які? Приходьте – дізнаєтеся і скуштуєте!