(Українська) У Кам’янці-Подільському покажуть театральну постанову про Героїв Крут

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Історію можна вивчати за книжками. Але мистецтво дає ширшу картину висвітлення подій минулого. Саме тому у дні вшанування подвигу Героїв Крут, кам’янчанам покажуть потужну виставу, яка вже встигла вразити глядачів багатьох міст сильним змістом, неперевершеною грою акторів і подіями, що стали символом героїзму української молоді.

Драму «Крути. В мої сни прийшла війна» привезуть до Кам’янця-Подільського театрали обласного центру. Вистава дасть змогу побачити боротьбу за незалежність Батьківщини, відчути героїзм, юнацький романтизм, кохання і батьківську опіку.

Дія вистави розгортається в двох часових площинах — 1918 та 2018 роках, та в двох площинах візуальних — театру та кіно. Ця історія про героїчний бій молодих курсантів під Крутами у 1918-му та про сучасну війну на сході країни, що забирає життя найпалкіших патріотів. Події довжиною у століття змінювалися, приходили та йшли у вічність керманичі, погляди, цінності, але незламною залишається любов до України.

Автор ідеї – Ярослав Мельничук та режисер-постановник – Володимир Веляник вміло передали дві трагічні долі – молодого студента, який вступив до лав Січових Стрільців, та про сучасного юнака, який залишив навчання в університеті і пішов захищати кордони країни на сході.

«Що головніше: мала БАтьківщина чи велика БатьківщИна? Сім`я чи ідея? Кожен з героїв вистави знаходить свою відповідь. Та вистава змушує і глядача зробити вибір. Свій вибір», – підкреслюють автори.

У головних ролях: Володимир Веляник, Роман Падура, Альона Волкова.

Виставу показуватимуть безкоштовно для всіх бажаючих два дні – 24 та 25 січня.  Сеанси проходитимуть в Центрі культури і мистецтв «Розмай»  о 13.00 та 15.00.

Нагадаємо, День Соборності України відзначається  щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Розірваний між двома імперіями –Російською та Австро-Угорською, український народ зумів об’єднатися на своїй землі. Події 1918-1919 років мають велике політичне та історичне значення для утворення єдиної української держави. Як і сто років тому, Україна в наш час переживає складні часи, відстоюючи національні інтереси на східних кордонах країни.