(Українська) Які локації в Хмельницькому найбільше ваблять туристів

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Понад дві сотні хмельничан та гостей міста скористались послугами туристично-інформаційного центру від початку року. Найбільше цікавились унікальними місцями. До прикладу, єдиним в Україні музеєм-студією фотомистецтва, будинками Ісаака Шпігеля та Лева Хаселева. Які ще локації викликають інтерес у містян та туристів?

В новому році туристично-інформаційний центр (ТІЦ) відвідали 212 хмельничан і вимушених переселенців. Останнім тут рекомендують, в першу чергу, відвідати ті місця, які є тільки у Хмельницькому, до прикладу – єдині в Україні фотомузей і монотеатр “Кут”.

Монотеатр “Кут”

Існує безліч різних музеїв, які спеціалізуються на археологічних, а також інших пам’ятках, де також представлені старі фотографії та прилади для фотографування, проте саме Хмельницький музей-студія фотомистецтва – це установа, націлена саме на розвиток фотомистецтва та його історію, розповідають у ТІЦі.

Хмельницький музей-студія фотомистецтва

Хмельничани та гості міста також охоче цікавляться історичними будівлями, зокрема їхнім самобутнім архітектурним стилем із цегляним муруванням, якого більше немає в жодному місті України. Охоче відвідують будинок відомого в кінці XIX століття дантиста Лева Хаселева, колишнє житло Ісаака Шпігеля та нотаріуса Маклера, який проживав тут на початку XX століття.

Будинок Лева Хаселева

Будинок Ісаака Шпігеля

Цікавляться також і втраченими архітектурними пам’ятками. Це будинок Берлянта, побудований у 1910 та зруйнований у 1941 році на перехресті вулиць Свободи та Проскурівської. Зараз на цьому місці знаходиться пам’ятний знак “Ангел скорботи”.

Будинок Берлянта

Цікава й історія будівлі Хмельницького міського будинку культури. У споруді, побудованій у 1907 р. Борух-Сруль-Шильманом, діяв перший у місті театр, де згодом відбувались засідання уряду УНР та Директорії, які у 1919-1920 рр. тричі проводилися у Проскурові.

Хмельницький міський будинок культури

До повномасштабної війни у Хмельницькому щороку відбувались фестивалі, конкурси, виставки та концерти просто неба, що теж вабило туристів. Наше місто цікаве також і гастрономією, оскільки тут багато хороших ресторанів і кав’ярень. А після закінчення будівництва палацу спорту Хмельницький зможе приймати міжнародні спортивні змагання, що сприятиме і спортивному туризму.

А поки хмельничан і вимушених переселенців запрошують приєднатись до безкоштовних екскурсій, аби краще познайомитись з містом. Організовують їх працівники ТІЦ.

Детальніше у сюжеті МТРК “Місто”

За інформацією Поділля News