Хмельницький і Кам’янець зустріли фотовиставку, присвячену Героям «Азовсталі»

У Кам‘янці-Подільському та Хмельницькому відкрились фотовиставки, присвячені героїчній сторінці сучасної української визвольної війни – обороні Маріуполя та «Азовсталі». Експозиції охопили найяскравіші кадри подій, зроблені захисниками власноруч від 24 лютого до самого виходу гарнізону з «Азовсталі» 20 травня.

Слідом за Краковом, Львовом, Івано-Франківськом та Тернополем 6 липня виставка відбулась у Кам’янці-Подільському на площі Польський ринок. Сьогодні крайню виставку зустрічали хмельничани на площі біля кінотеатру імені Тараса Шевченка. Експозиція доповнена унікальними скульптурами та кадрами з життя Маріупольського гарнізону.

Захід, організований Асоціацією родин захисників «Азовсталі», продемонстрував гостям фото, які ніде не публікувалися раніше. Доповнили експозиції містяни своїми роботами, пов’язаними з тематикою цих подій.

Окрім перегляду експозиції, мешканці та гості міст мали можливість придбати присвячений Героям «Азовсталі» мерч, допомігши таким чином Фонду Асоціації, а також лишали свої побажання бійцям, які будуть їм передані по поверненню з полону. Родини Героїв закликають ЗМІ, суспільство та міжнародну спільноту не забувати про захисників Маріуполя та продовжувати підтримку аж до повернення всіх з полону.

Також до кінця липня у Хмельницькому обласному художньому музеї триватиме виставка робіт фотохудожника Артема Березневого, які зберегли спогади про Маріуполь до приходу в нього “русского міра”.