У Кам’янці-Подільському запрацював запорізький зоопарк

Через постійні ворожі обстріли запорізький сімейний мінізоопарк “Світ джунглів” переїхав на Хмельниччину, відкривши свої двері для відвідувачів в одному з торгових центрів Кам’янця-Подільського.

Сімейний мінізоопарк “Світ джунглів” – це притулок та реабілітаційний центр для екзотичних тварин. З початку війни працівниками було врятовано понад 800 тварин (понад 400 котів, а також гризунів, папуг, рептилій, хижих птахів, амфібій, мавп, павуків). Тут надавали притулок, лікували, годували, доглядали та вигодовували тварин, котрі опинилися у складних життєвих ситуаціях, а також знаходили нові сім’ї для покинутих тварин. Нині у зоопарку 113 вихованців, у тому числі 50 видів екзотичних тварин із 5 континентів. Деякі з них перебувають на лікуванні.

Рано вранці 6 жовтня Світ джунглів виявився практично в епіцентрі ворожого обстрілу. Його власники Крістіна Нестеренко та Едуард Парфентьєв розповідають, що під час війни ночували у зоопарку, в напівпідвальному приміщенні, щоб бути поряд із тваринами. Внаслідок прильотів саме приміщення зоопарку постраждало несуттєво – лише розсипалися двері. Тварини, на щастя, залишилися цілими, однак вони дуже лякалися звуків вибухів. Тому через постійні обстріли власники вирішили вивезти тваринок в безпечніше місце, знайшовши прихисток на Хмельниччині.

З 19 жовтня зоопарк працює щоденно, з 10.00 до 20.00 за адресою: Кам’янець-Подільський, ТЦ Ювілейний, вул. Лесі Українки 30, 1 поверх, окремий вхід з вулиці.