(Українська) У Кам’янці-Подільському запрацював запорізький зоопарк

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Через постійні ворожі обстріли запорізький сімейний мінізоопарк “Світ джунглів” переїхав на Хмельниччину, відкривши свої двері для відвідувачів в одному з торгових центрів Кам’янця-Подільського.

Сімейний мінізоопарк “Світ джунглів” – це притулок та реабілітаційний центр для екзотичних тварин. З початку війни працівниками було врятовано понад 800 тварин (понад 400 котів, а також гризунів, папуг, рептилій, хижих птахів, амфібій, мавп, павуків). Тут надавали притулок, лікували, годували, доглядали та вигодовували тварин, котрі опинилися у складних життєвих ситуаціях, а також знаходили нові сім’ї для покинутих тварин. Нині у зоопарку 113 вихованців, у тому числі 50 видів екзотичних тварин із 5 континентів. Деякі з них перебувають на лікуванні.

Рано вранці 6 жовтня Світ джунглів виявився практично в епіцентрі ворожого обстрілу. Його власники Крістіна Нестеренко та Едуард Парфентьєв розповідають, що під час війни ночували у зоопарку, в напівпідвальному приміщенні, щоб бути поряд із тваринами. Внаслідок прильотів саме приміщення зоопарку постраждало несуттєво – лише розсипалися двері. Тварини, на щастя, залишилися цілими, однак вони дуже лякалися звуків вибухів. Тому через постійні обстріли власники вирішили вивезти тваринок в безпечніше місце, знайшовши прихисток на Хмельниччині.

З 19 жовтня зоопарк працює щоденно, з 10.00 до 20.00 за адресою: Кам’янець-Подільський, ТЦ Ювілейний, вул. Лесі Українки 30, 1 поверх, окремий вхід з вулиці.