(Українська) У Хмельницькому з’явився мурал із зображенням Лобановського

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Легенда українського спорту зустрічає відвідувачів Музею футболу Хмельницького. Портрет видатного гравця та тренера Валерія Васильвича Лобановського на синьо-жовтому тлі прикрашає стіну всередині приміщення. На стінописі крилата фраза спортсмена та його автограф.

Авторки – майстрині виробничого навчання ВПУ №25 і водночас вболівальниці футбольної збірної команди України Любов Шаля та Іванна Тарасюк максимально правдиво намагались передати портретне зображення героя, повідомляють у сюжеті МТРК “Місто”.

Художниці змальовували його з поштової марки, випущеної 2019 року на честь 80-річчя від дня народження видатного тренера. На ній – фото 1975 року, коли футбольний клуб “Динамо” виграв Кубок Кубків та Суперкубок Європи. Валерій Васильович там зображений з рудим волоссям, адже будучи ще футболістом, його називали “рудим соняшником”, розповідає співзасновник музею футболу Хмельницького Олександр Свідерський.

Поруч із портретом – цитата легенди: “Гра забувається, а результат назавжди залишиться в історії. Сенс футболу в результаті”. Її ідейник муралу Олександр Свідерський обрав з-поміж п’яти крилатих невипадково, адже вважає, що у футболі обов’язково має бути переможець, тому головним є результат. У музеї також наявні кілька експонатів, пов’язаних із Лобановським, зокрема – світлини спортсмена різних років, книга про нього та ін.

Стінопис в патріотичному стилі присвячено усім захисникам, які є футбольними вболівальниками. Зазначимо, що Хмельницький музей футболу проводить благодійні онлайн-аукціони, на яких збирає кошти для воїнів ЗСУ, розпродуючи спортивні експонати, а також трофеї з фронту, передані хмельницькими захисниками з передової.