(Українська) “Подільські Товтри” увійшли до ТОП-5 найкращих нацпарків для еко-туризму взимку

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

П’ять українських національних парків, серед яких “Подільські Товтри”, що знаходиться на Хмельниччині, потрапили до списку Державного агентства розвитку туризму, куди можна вирушити на зимовий вікенд в пошуках активного екологічного відпочинку.

Як зазначається на сайті Держтуризму, саме в цих місцях можна не тільки подихати свіжим повітрям та помилуватися фантастичними зимовими краєвидами, а й відшукати на снігу сліди диких тварин і навіть поспостерігати за птахами.

У ТОП-5 увійшли:

  • Національний природний парк “Подільські Товтри”, Хмельницька область
  • Національний природний парк “Синевир”, Закарпатська область
  • Галицький національний природний парк, Івано-Франківська область
  • Національний природний парк “Святі гори”, Донецька область
  • Національний природний парк “Тузлівські лимани”, Одеська область

Подільські товтри — місце сили і натхнення. Тут можна насолоджуватися красою природи розмірено, нікуди не поспішаючи.

Візуально Товтри є мальовничими пагорбами, з яких і починаються українські Карпати. Товтри – це залишки узбережних рифів, витягнених паралельно давній береговій лінії.

Тут один за одним здіймаються покриті деревами мальовничі пагорби, а біля їхнього підніжжя лежить тиха гладь скутих льодом синіх озер різної форми і розмірів. Всього в парку налічується цілих 160 товтр. Різні за висотою, порослі лісом і «лисі», всі вони мають спільну рису: західний схил крутий, а східний пологий. Висота пагорбів у межах Національного природного парку сягає в середньому 400 метрів над рівнем моря. Над оточуючою рівниною ця гряда піднімається на 60-65 м.

В Європі аналогів Подільськім Товтрам немає, подібні за геологічними структурами скелясті гряди існують тільки у Великобританії і США.

Ваблять мандрівників не тільки запаморочливі краєвиди, а й тутешні джерела з цілющою водою.

Найбільш магнетичною точкою парку є мальовнича Бакота з божевільними видами і древнім скельним монастирем. Це ідеальне місце для єднання з природою, де панують тиша та спокій.

Основні можливі види туристичної діяльності: пішохідний, водний, автомобільний, кінний, лижний, пізнавально-культурний (екскурсії та інше); загальнооздоровчий відпочинок (пішохідні прогулянки, спортивні ігри, лижні прогулянки), екскурсії (по Дністровському водосховищу екскурсії проводяться на теплоходах), дельта-, парапланеризм, мандрівки на повітряних кулях, любительські промисли (збір грибів і ягід, рибальство, мисливство); кліматичне і бальнеологічне лікування.